به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: ۳۹۵۸ نفر به بیماریهای منتقله از آب و غذا در کشور سال گذشته مبتلا شدند و طغیان این بیماریها به دلیل پدیده جهانی شدن، افزایش مسافرتها، توسعه گردشگری و همچنین افزایش مصرف غذا در خارج از منزل، جابهجاییهای جمعیتی و گسترش تجارت مواد غذایی در دنیا به عنوان یک مشکل بهداشتی جهانی مطرح شده است.
وی تصریح کرد: حدود ۶۰ درصد از موارد ابتلا به بیماریهای منتقله از آب و غذا مربوط به ۶ ماهه ابتدای سال و حدود ۴۰ درصد موارد مربوط به ۶ ماهه دوم سال بوده است.
عرشی گفت: روند ابتلا به بیماریهای قابل انتقال از طریق آب و غذا در ۵ سال اخیر ۱۴ درصد افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: در نظام مراقبت بیماریهای واگیر در کشور ما، طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا در گروه بیماریهای مشمول گزارشدهی تلفنی و فوری است و چنانچه ۲ نفر یا بیشتر که از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کردهاند بیمار شده و علائم بالینی مشترکی داشته باشند، طغیان بیماری منتقله از آب و غذا بوده و باید به سیستم سلامت گزارش تلفنی اعلام شود.
عرشی ادامه داد: چنانچه افزایش موارد بیماریهای با علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ، تهوع، دلدرد و سایر علائم همراه مشاهده شود نیز مراتب باید به صورت فوری گزارش شود و بر اساس دستورالعمل کشوری و در قالب ارزیابیهای انسانی (کلینیکی وپاراکلینیکی)، ارزیابیهای محیطی و نیز بررسی مواد غذایی انجام خواهد شد.
وی شستن دستها، استفاده از آب سالم و بهداشتی، سالمسازی صحیح سبزیها از جمله پاکسازی گل و لای، انگلزدایی، گندزدایی و شستشو با آب سالم، مصرف غذاهای پخته در اسرع وقت، نگهداری غذای پخته در ظرف دربسته در یخچال و دور نگه داشتن ظروف و مواد غذایی از دسترس حشرات، برای پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا را ضروری دانست.
نظر شما